Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Galeria Leszno: Otwarto restaurację KFC

Redakcja
W sobotę, 6 sierpnia, otwarta została pierwsza w Lesznie restauracja KFC należąca do najpopularniejszej światowej sieci serwującej dania z kurczaka.

To dobra wiadomość dla wszystkich wielbicieli sztuki kulinarnej Colonela Sandersa i jego słynnej sekretnej receptury. Nowy lokal mieści się w Galerii Leszno - największym i najnowocześniejszym centrum handlowym w mieście.

Restauracja KFC zlokalizowana jest w specjalnie wydzielonej strefie gastronomicznej na pierwszym piętrze Galerii Leszno w otoczeniu sklepów i butików wielu renomowanych marek. Dzięki temu jest naturalnym miejscem odpoczynku po zakupach i spotkań w gronie przyjaciół i rodziny, z ciekawym, urozmaiconym menu.

Potwierdziły to już pierwsze dwa dni funkcjonowania restauracji, podczas których nowy lokal odwiedziło wielu Gości chętnych do spróbowania legendarnych kurczaków KFC. W dzień otwarcia zapewniono także dodatkowe atrakcje, m.in. imponujący tort oraz zabawki przygotowane specjalnie na tę okazję dla najmłodszych Gości.

KFC stale poszerza swoją ofertę – w menu nowej restauracji, obok dań zaliczanych do klasyki KFC, jak np. cieszący się niezmiennie wielką popularnością Kubełek Classic, znaleźć można m.in. Big Boxy - atrakcyjne cenowo posiłki dla naprawdę głodnych wielbicieli chrupiącej panierki KFC czy oryginalne napoje Krushers, ze specjalnej letniej edycji o smaku Pina Collada.

W ofercie także wielka nowość KFC - propozycja dla miłośników potraw z grilla: BRAZER – to marynowana w aromatycznych ziołach, grillowana pierś kurczaka, podawana w różnych wariantach - w sałatce, delikatnej tortilli lub chrupiącej bułce Ciabatta, z warzywami, sosem ziołowym i serem Cheddar.

Smak klasycznych, panierowanych kurczaków z KFC uważany jest za niepowtarzalny od ponad 70 lat. Unikalna receptura legendarnej panierki Original recipe - stworzonej przez Colonela Sandersa w 1940 roku mieszanki 11 ziół i przypraw - pozostaje do dziś niezmieniona. Niezmiennie też kurczaki podawane w KFC są zawsze świeże, niemrożone, ręcznie panierowane przez kucharza tuż przed podaniem. Starannie wyselekcjonowani, najlepsi w swojej branży producenci dostarczają kurczaki do każdej restauracji KFC kilka razy w tygodniu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kto musi dopłacić do podatków?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na leszno.naszemiasto.pl Nasze Miasto