Bakterię wykryto w jednej z pięciu próbek w jajkach o wielkości M i klasie świeżości A z termem przydatności do spożycia 12.05.2019 (kod na skorupkach jaj – 3PL 02181303, numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE).
- O wyniku badania Państwowa Inspekcja Sanitarna poinformowała Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Środzie Śląskiej, zarząd sklepu Netto oraz producenta jaj. Sieć Netto poinformowała, że 30 kwietnia jaja zostały usunięte ze sklepów tej sieci - podaje Główny Inspektora Sanitarny. I dodaje: - Nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerze partii i kodzie na skorupce wskazanym w komunikacie z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Należy również pamiętać, że bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.
Zobacz też: Jakie kwiaty do ogródka i na balkon?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?