MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie można zjeść lody w Głuchołazach? Odkryj miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie na lody w Głuchołazach?
Gdzie na lody w Głuchołazach? Kerkez
Sprawdź, gdzie znajdują się lodziarnie w Głuchołazach. Z pewnością wszyscy kojarzą lody z sezonem letnim. W gorący, słoneczny dzień mogą okazać się niezastąpionym sposobem na ochłodę. Zobacz, jakie są ich rodzaje. Zajrzyj do katalogu firm i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Głuchołazach.

Spis treści

Tutaj możesz się wybrać na lody w Głuchołazach

Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i zdecyduj, które miejsce wybierzesz. Sprawdź, gdzie znajdują się lodziarnie i jakie rodzaje lodów oferują.

Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie lodziarnie w Głuchołazach

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Głuchołazach, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody zjesz w lodziarniach w Głuchołazach?

  • Lody włoskie

Robione są z mieszanek w proszku, które łączy się z wodą. Powstała masa zostaje zamrożona przez maszynę. Podaje się je w formie stożka w waflu. W trakcie wytwarzania zostają napowietrzone, a ich temperatura jest wyższa niż pozostałych rodzajów lodów. Ich konsystencja jest delikatna i kremowa. Najpopularniejsze są śmietankowe i czekoladowe, ale można też spotkać np. pistacjowe, malinowe, truskawkowe. A do tego możemy zażyczyć sobie polewę w różnych smakach.

  • Lody amerykańskie, czyli tzw. świderki

Mają kremową, miękką konsystencję, bardziej zwartą i niższą temperaturę mrożenia. Podawane są podobnie, w waflu w formie stożka. Nie stosuje się jednak napowietrzania w procesie produkcji. Dlatego też ich wygląd jest nieco inny niż lodów włoskich, natomiast występują w podobnych smakach.

  • Lody wegańskie

Odróżniają się od pozostałych tym, że ich skład nie zawiera w sobie produktów odzwierzęcych. To zazwyczaj sorbety albo lody wytwarzane z wegańskich zamienników np. mleka kokosowego, sojowego lub z nerkowca z dodatkiem owoców. Są tak samo smaczne, jak te wykonane w sposób tradycyjny i na pewno bardzo zdrowe.

To warto wiedzieć

Najdziwniejsze smaki

Wytwórcy lodów na całym świecie ścigają się w komponowaniu nowości. Chcą zwabić jak najwięcej klientów i w tym celu umieszczają w swojej ofercie smaki oryginalne, czasem nawet wywołujące zdumienie. Im bardziej są wymyślne, tym większe zainteresowanie wzbudzą. Lodowa nowinka niejednokrotnie jest prawdziwym magnesem dla tłumów klientów bądź charakterystycznym elementem kulinarnym danego regionu.
Z pewnością zadziwić mogą smaki takie, jak:

  • pizza
  • nachos i ser żółty
  • majonez

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Uprawa warzyw w czerwcu - bez tego nie będzie dobrych zbiorów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na glucholazy.naszemiasto.pl Nasze Miasto