MAX Premium Burgers w Katowicach
W tym roku niemała liczba lokali gastronomicznych w Katowicach zamknęła się z powodu drastycznego wzrostu cen energii lub zmuszona była zmienić lokalizację na tańszą. Na koniec roku okazuje się jednak, że podczas gdy jedne restauracje się zamykają, inne otwierają się właśnie w stolicy województwa śląskiego.
Już za 2 dni w środę 14 grudnia przy ulicy Tadeusza Kościuszki 249 otworzy się pierwsza w Katowicach restauracja z sieci MAX Premium Burgers. Będzie to czwarta, po Tychach, Świętochłowicach i Jastrzębiu-Zdroju restauracja tej sieci na Śląsku i dwudziesta w Polsce.
– Nasi klienci doskonale wiedzą, że przy otwarciu każdej nowej restauracji pojawia się również szereg działań na rzecz lokalnej społeczności i śmiało możemy zapowiedzieć, że aktywności na terenie Katowic z udziałem MAX nie zabraknie. Jedną z nich będzie specjalny mural, który pojawi się w sąsiedztwie restauracji i którego zadaniem będzie oczyszczanie powietrza – mówi Jerzy Jakubiak, head of development w Max Poland.
Powtórzą sukces ze Świętochłowic?
Restauracja będzie się mieścić przy trasie wylotowej z Katowic w kierunku Mikołowa, obok niedawno powstałego ronda w miejscu skrzyżowania ulic Kościuszki i Armii Krajowej w Katowicach-Piotrowicach. Czy lokal powtórzy sukces punktu w Świętochłowicach, który cieszy się w skali kraju największą popularnością spośród 20 polskich restauracji MAX? Przekonamy się niebawem. Z pewnością miłośnicy burgerów zechcą zapoznać się nową restauracją na kulinarnej mapie Katowic.
Istniejąca od 1968 roku szwedzka sieć restauracji oferuje przede wszystkim różne rodzaje burgerów (w tym m.in. wegańskie), ale w menu nie brakuje też innych propozycji typu fast-food, jak nuggetsy i skrzydełka z kurczaka, frytki i sałatki.
– Nasze menu zawiera różnorodne pozycje. Co najważniejsze w restauracjach MAX nasi goście mogą personalizować swoje zamówienie – zamieniając klasyczną bułkę na bezglutenową lub liść sałaty czy też zastąpić sos majonezem, bezjajecznym. Nie zapominamy również o tych, którzy zamiast tradycyjnego mięsa, wolą sięgnąć po alternatywne rozwiązania, czyli słynne Zielone Menu: tutaj do wyboru mamy ser Halloumi lub roślinny burger Plant Beef – mówi Jerzy Jakubiak.
Właściciela katowickiej restauracji zapraszają na wielkie otwarcie w najbliższą środę 14 grudnia, od godziny 10:00.
Odszedł Janusz Rewiński
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?