Polecamy

Brownie z czerwonej fasoli 
[3/9]

Brownie z czerwonej fasoli 

Brownie to najlepsze czekoladowe ciasto świata. Mocno czekoladowe z chrupiącą skórką i wilgotnym środkiem. Zasmakuje ine tylko dorosłym, ale i dzieciom. Fasola w cieście zastępuje mąkę, ale jest zupełnie niewyczuwalna. Sprawdź sam.
SKŁADNIKI:
- puszka czerwonej fasoli
- dojrzały banan (może być nawet ten z czarną skórką)
- 2 jajka
- 20-30 g suszonych daktyli
- 3-4 łyżki kakao
- 3 łyżki miodu
- tabliczka czekolady deserowej
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:
- Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na 1 godzinę
- Daktyle odcedź i przełóż do większej miski
- Dodaj fasolę, miód i banana
- Zblenduj na bardzo gładką masę.
- Do masy dodaj jajka, szczyptę soli, kakao, sodę i dokładnie wymieszaj.
- Dodaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej i lekko przestudzoną czekoladę.
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni
- Blachę na ciasto, najlepiej sprawdzi się mała keksówka, wyłóż papierem ściernym i lekko wysmaruj oliwą.
- Ciasto przełóż do blachy, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut.

Jesteś aktualnie na diecie i starasz się o to, by każdy posiłek był niskokaloryczny? Dbasz o zdrowy tryb życia więc wybierasz naturalne produkty, unikasz sztucznych i przetworzonych produktów? A może po prostu chcesz przetestować nowy przepis w kuchni? Dziś odkrywamy nieznane karty książek kucharskich. Warzywa kojarzą się z pożywnym obiadem, witaminami i zdrowiem? I słusznie, ale w odpowiednich konfiguracjach mogą stać się słodkimi przekąskami. Desery z warzyw uratują każdą osobę na diecie, która ma kryzys słodkości. Te dania są nie tylko smaczne, one pachną i wyglądają spektakularnie! Sprawdź i przetestuj popularne desery z warzyw.

Najnowsze wiadomości

reklama