Jajka faszerowane w panierce parmezanowej
Czas :30 minut
Składniki:
4 jajka
2 łyżki usiekanego koperku
1 łyżka majonezu
sól
pieprz mielony
utarty na drobno parmezan ( zmielone kawałki)
3 łyżki masła
8 vafelków Vafini *
Przygotowane
Jajka ugotować na twardo . Ostudzić w zimnej wodzie .
Obrać. Wyjąć jajka do miseczki .
Jajka rozdrobnić widelcem na miazgę . Dodać koperek, łyżkę parmezanu i majonez . Utrzeć farsz . Doprawić szczyptą soli i pieprzu .
Nałożyć farsz do wafelków Vafini .
Kłaść farszem na parmezan tak by się panierowały .
Smażyć na maśle na rumiano.
Podawać ciepłe natychmiast po usmażeniu bo wafelki miękkną.
Parmezan powinien utworzyć chrupką skorupkę
* Równie dobrze możemy nakładać farsz w skorupki jajek tak jak robimy normalnie faszerowane jajka .
** żółtka mają wkoło ciemną otoczkę co nie koniecznie powinno tak być - niestety gotowałam jaka wieczorem tak by były przygotowane na rano i bym rano robiła tylko farsz i pewnie mało , że gotowałam jaka za długo to potem jeszcze takie ugotowane leżał . No i rezultatem jest ,, sina obrączka " .Nie lubię tego bo brzydko wygląda ale trudno- czasem tak się zdarza.
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?