Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nadziewany wieprzek z Proboszczowic kulinarną Perłą

JH
Serwowany przez Krystiana Kiełbasę w gospodarstwie agroturystycznym w Proboszczowicach wieprzek filowany, czyli nadziewany, zdobył właśnie Perłę, czyli najwyższą nagrodę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów.

Nagrodę przyznano na targach Pol-agra, a Krystian Kiełbasa otrzymał ją jako jedyny przedstawiciel województwa śląskiego. - Przepis na nadziewanego wieprzka mam od mojego taty, który był rzeźnikiem. Sam go nieco tylko zmodyfikowałem. To prosiak nadziewany kaszą gryczaną i różnymi gatunkami mięs - wyjaśnia Krystian Kiełbasa, jednocześnie sołtys Proboszczowic.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gliwice.naszemiasto.pl Nasze Miasto