W skrócie
Domowy rosół dla zdrowia i urody
Wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez rosołu. Najlepiej takiego, jaki robiły nasze mamy i babcie. Tradycyjny rosół to pyszna i sycąca zupa, którą gotuje się na mięsie i kościach z dodatkiem warzyw, tzw. włoszczyzny. To prawdziwa bomba witaminowa dla zdrowia! Dostarcza organizmowi:
- witaminę B2,
- witaminę B12,
- potas,
- selen,
- cynk
- miedź,
- wapń,
- fosfor.
Działa dobroczynnie na nasze jelita, wspiera metabolizm, wzmacnia stawy, a nawet poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci, dzięki zawartości kolagenu.
Duża ilość kolagenu w rosole wynika z gotowania go na mięsie wraz z kościami i chrząstkami. Ten cenny składnik nie tylko wspomaga nasze stawy, ale także poprawa wygląd skóry, przywraca jej nawilżenie, elastyczność i gładkość.