Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Śląski kołocz. Jaki powinien być? Skosztuj w redakcji Dziennika Zachodniego!

MAKI, DN
Dzisiaj od godz. 9 sprawdzamy to z Wami, drodzy Czytelnicy. Przy naszych sześciu redakcjach lokalnych będziemy częstować Was kołoczem. Zapraszamy!

Przypomnijmy: o kołoczu zrobiło się głośno, bo opolskie Konsorcjum Producentów Kołocza Śląskiego ubiegło naszych cukierników i doprowadziło do uznania swojego kołocza przez Unię Europejską jako produktu chronionego. Zastrzegli recepturę i nazwę. Czy to koniec śląskiego kołocza?

Artur Skowronek, właściciel piekarni i cukierni „Skowronek" w gliwickiej Sośnicy dostarczył blachy pachnącego kołocza do naszej redakcji osobiście. Towarzyszyła mu córka Paulinka, która razem z nami częstuje śląskim specjałem z sośnickiego zakładu rodziców. W Gliwicach serwujemy kołocz z makiem, serem i śliwkami - oczywiście z obowiązkową posypką.

Przyjdźcie spróbować, pycha!

Zajrzyjcie dzisiaj do redakcji Dziennika Zachodniego w swoim mieście i skosztujcie pysznego śląskiego kołocza:

Gliwice
W oddziale Dziennika Zachodniego w Gliwicach (ul. Zwycięstwa 14) będziemy częstować śląskim kołoczem z cukierni i piekarni "Skowronek" z Sośnicy, ul. Korczoka 16.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Filip Chajzer o MBTM

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gliwice.naszemiasto.pl Nasze Miasto