Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sztuka na talerzu, czyli toszecki sposób na dodatkowe kwalifikacje

JH
Co to jest carving? W sztuce kulinarnej to wywodząca się z Tajlandii niepowtarzalna umiejętność dekorowania stołu polegająca na rzeźbieniu w owocach i warzywach. Tę umiejętność zyskają ci mieszkańcy Toszka, którzy zdecydują się na uczestnictwie w kursie, który Lokalne Okienko Przedsiębiorczości organizuje razem z Cechem Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Gliwicach.

– Głównym celem projektu zatytułowanego „Toszecka Akademia Sztuli Kulinarnej" będzie nabycie umiejętności i kwalifikacji zawodowych – kucharza małej gastronomii wraz z cateringiem. Innowacją w projekcie będzie poznanie tajników carvingu, bardzo szybko zdobywającej popularność w naszym kraju – podkreśla Joanna Martynowicz z działającego przy Urzędzie Miejskim w Toszku LOK-u. 
Gmina w partnerstwie z Cechem zdobyła na ten projekt ponad 48 tysięcy złotych z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, w ramach projektów podnoszących poziom aktywności zawodowej na obszarach wiejskich. 
Rekrutacja do projektu potrwa do końca grudnia tego roku. Czteromiesięczne szkolenie rozpocznie się w styczniu przyszłego roku. Organizatorzy przewidzieli w nim 30 miejsc. Wszelkie informacje są dostępne na stronach internetowych Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości (www.cechrr.gliwice.pl), Urzędu Miejskiego w Toszku (www.toszek.pl) oraz w wersji papierowej w Biurze Lokalnego Okienka Przedsiębiorczości pok. 7, tel. (32) 237-80-30.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak przygotować się do rozmowy o pracę?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gliwice.naszemiasto.pl Nasze Miasto