– Głównym celem projektu zatytułowanego „Toszecka Akademia Sztuli Kulinarnej" będzie nabycie umiejętności i kwalifikacji zawodowych – kucharza małej gastronomii wraz z cateringiem. Innowacją w projekcie będzie poznanie tajników carvingu, bardzo szybko zdobywającej popularność w naszym kraju – podkreśla Joanna Martynowicz z działającego przy Urzędzie Miejskim w Toszku LOK-u. Gmina w partnerstwie z Cechem zdobyła na ten projekt ponad 48 tysięcy złotych z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, w ramach projektów podnoszących poziom aktywności zawodowej na obszarach wiejskich. Rekrutacja do projektu potrwa do końca grudnia tego roku. Czteromiesięczne szkolenie rozpocznie się w styczniu przyszłego roku. Organizatorzy przewidzieli w nim 30 miejsc. Wszelkie informacje są dostępne na stronach internetowych Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości (www.cechrr.gliwice.pl), Urzędu Miejskiego w Toszku (www.toszek.pl) oraz w wersji papierowej w Biurze Lokalnego Okienka Przedsiębiorczości pok. 7, tel. (32) 237-80-30.
Jak przygotować się do rozmowy o pracę?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?