MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najwięcej substancji odżywczych zachowują produkty gotowane,...
fot. Nikolai Lenets 

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Robienie surówki na kilka dni

Najwięcej substancji odżywczych zachowują produkty gotowane, pieczone, smażone, a także świeże konsumowane w całości. Każda dodatkowa czynność, która prowadzi do rozdrobnienia produktu, zwiększa straty cennych składników odżywczych. Wraz z wyciekającymi sokami tracone są witaminy, składniki mineralne. Ponadto każdy pojedynczy kawałek jest narażony na działanie tlenu i światła, które powodują straty cennych przeciwutleniaczy. Aby zachować maksimum składników odżywczych, należy szykować surówkę tuż przed podaniem i jeść owoce w całości.

Zobacz również

W Wałbrzychu po raz drugi wręczono Perły Księżnej Daisy

W Wałbrzychu po raz drugi wręczono Perły Księżnej Daisy

Szymon Weirauch: Jestem gotowy do rywalizacji. Mam nadzieję, że będę numerem jeden

ROZMOWA
Szymon Weirauch: Jestem gotowy do rywalizacji. Mam nadzieję, że będę numerem jeden

Polecamy

Pamela Anderson już nie przypomina dawnej siebie. Zobacz, jak się zmieniła

Pamela Anderson już nie przypomina dawnej siebie. Zobacz, jak się zmieniła

Zrób tę maseczkę z rośliny, którą masz w kuchni. Ja wypróbowałam. Ujędrnia i łagodzi

Zrób tę maseczkę z rośliny, którą masz w kuchni. Ja wypróbowałam. Ujędrnia i łagodzi

Dodają tę pastę do kawy. Sekret urody i sposób na odchudzanie prosto z Grecji

Dodają tę pastę do kawy. Sekret urody i sposób na odchudzanie prosto z Grecji