Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Oto miejsca na wycieczki do godziny jazdy od Bydgoszczy. Te miejsca warto zobaczyć

Oto miejsca na wycieczki do godziny jazdy od Bydgoszczy. Te miejsca warto zobaczyć

"Lokomotywa" z Torunia ma szczególną ofertę dla dzieci z niepełnosprawnościami

"Lokomotywa" z Torunia ma szczególną ofertę dla dzieci z niepełnosprawnościami

Polecamy

Nocny wypadek pod Krakowem. Samochód uderzył w betonowy przepust. Jest osoba ranna

Nocny wypadek pod Krakowem. Samochód uderzył w betonowy przepust. Jest osoba ranna

Wisła jedzie po marzenia na Stadion Narodowy i promuje to specjalnym filmem

Wisła jedzie po marzenia na Stadion Narodowy i promuje to specjalnym filmem

Ziołowa czeska Becherovka kupiona przez wadowicki Maspex

Ziołowa czeska Becherovka kupiona przez wadowicki Maspex