Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...

Vege grill w sam raz na upały: przepisy na zdrowe dania z rusztu. Alternatywa dla tłustego grilla mięsnego

Pomysły na wege grilla: #9 SZPARAGI W CYTRYNOWEJ CUKINII

Składniki:

> 1 pęczek zielonych szparagów
> 1 cukinia
> 1 cytryna
> 2 łyżki oliwy
> 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu


Przepis:

1. Przy pomocy obieraczki cukinię obrać na szerokie, cienkie obierki. Obierać tylko miąższ cukinii, wnętrze z pestkami wyrzucić.

2. Cukiniowe obierki przełożyć do miseczki. Cytrynę otrzeć ze skórki i wycisnąć sok, dodać do obierek razem z oliwą i czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na bok na 5 – 15 minut.

3. W międzyczasie szparagi umyć, osuszyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy wysokości. Każdego szparaga owijać w paski cukinii, następnie odkładać na blachę do pieczenia.

4. Kiedy wszystkie będą gotowe, ułożyć na tacce grillowej. Piec do zarumienienia, pamiętając, by obrócić szparagi na drugą stronę.

5. Gorące obsypać solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

źródło: www.jadlonomia.com

Zobacz również

GDDKiA w Bydgoszczy rozstrzygnęła przetarg na budowę obwodnic Sępólna i Kamienia

GDDKiA w Bydgoszczy rozstrzygnęła przetarg na budowę obwodnic Sępólna i Kamienia

Henryk Bąk o Pucharze Tymbarku: Brałem udział w czymś wyjątkowym...

Henryk Bąk o Pucharze Tymbarku: Brałem udział w czymś wyjątkowym...

Polecamy

Warta wraca do Poznania! Koniec z wyjazdami do Grodziska Wielkopolskiego

PILNE
Warta wraca do Poznania! Koniec z wyjazdami do Grodziska Wielkopolskiego

Wyniki, strzelcy 22. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej [27-28 kwietnia 2024]

Wyniki, strzelcy 22. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej [27-28 kwietnia 2024]

Już wiadomo co zanieczyściło Jezioro Solińskie

AKTUALIZACJA
Już wiadomo co zanieczyściło Jezioro Solińskie