Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Zabawkowe banknoty wymieniali na prawdziwe. Grasowali w spożyczakach i aptekach

Zabawkowe banknoty wymieniali na prawdziwe. Grasowali w spożyczakach i aptekach

Wiemy, co będzie w 8. odcinku "Sanatorium miłości 6"

NOWE
Wiemy, co będzie w 8. odcinku "Sanatorium miłości 6"

Polecamy

W Czerwionce zbierają banery wyborcze, żeby wysłać je na Ukrainę. Trafią do Donbasu

NOWE
W Czerwionce zbierają banery wyborcze, żeby wysłać je na Ukrainę. Trafią do Donbasu

Męskie Granie 2024 w Gdańsku. Sprawdzamy line-up na Polsat Plus Arenie

Męskie Granie 2024 w Gdańsku. Sprawdzamy line-up na Polsat Plus Arenie

Były życzenia i kwiaty. Anna Mędryk z Hrubieszowa ma sto lat

Były życzenia i kwiaty. Anna Mędryk z Hrubieszowa ma sto lat