MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Najlepsze ciasto ucierane z truskawkami. Z tego przepisu na pewno ci się uda. To ciasto truskawkowe zawsze pięknie wyrasta

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Ciasto truskawkowe, które zawsze się udaje
Ciasto truskawkowe, które zawsze się udaje Karolina Głogowska
Masz ochotę na pyszne ciasto z truskawkami, ale nie chcesz się przy nim napracować? Wypróbuj mój przepis, który zawsze się udaje. To ciasto ucierane z truskawkami, które zrobisz w kilka minut. Podczas pieczenia zachwycisz się jego zapachem, a na koniec zobaczysz, jak pięknie wyrosło.

W skrócie:

Szukasz najprostszego przepisu na ciasto truskawkowe? Wypróbuj mój sposób na ciasto ucierane z truskawkami i olejem. To tylko kilka składników i niewiele pracy. Tego ciasta nie trzeba ani ubijać, ani nawet miksować. Możesz wymieszać je trzepaczką, łyżką, czy choćby widelcem. To ciasto z truskawkami zawsze wychodzi. Pięknie wyrasta i obłędnie pachnie w trakcie pieczenia. Wystarczy dodać do niego świeże, pokrojone truskawki, a po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Minimalny wysiłek i masz najlepsze szybkie ciasto do kawy czy herbaty. Kogokolwiek nim poczęstujesz, będzie zachwycony.

Ciasto ucierane z truskawkami – najprostszy przepis

Czas przygotowania: 20 minut + pieczenie

Porcja: klasyczna tortownica

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 300 g truskawek,

  • 4 jajka,

  • 1 i ¼ szklanka mąki,

  • 1/3 szklanki oleju,

  • pół szklanki cukru,

  • opakowanie cukru wanilinowego,

  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • łyżeczka masła,

  • łyżka cukru pudru.

Jak zrobić najprostsze ciasto truskawkowe?

  1. Do miski wsypałam przesianą mąkę, dodałam oba rodzaje cukru, proszek do pieczenia i jajka. Ubiłam na gęstą masę. Ciasto możesz ubić mikserem, trzepaczką, łyżką, a nawet widelcem.

  2. Dolałam olej i ponownie wymieszałam. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, możesz dodać więcej oleju.

  3. Tortownicę wysmarowałam masłem. Wlałam ciasto.

  4. Truskawki pokroiłam i ułożyłam na wierzchu ciasta. W trakcie pieczenia nieco się zapadną.

  5. Wstawiłam ciasto do piekarnika nastawionego do 180 stopni. Piekłam ok. 30 minut.

  6. Wyjęłam ciasto i zostawiłam do przestygnięcia.

  7. Przestudzone ciasto posypałam cukrem pudrem.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

od 7 lat
Wideo

Truskawkowa pianka. Deser z galaretką idealny na upały

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Najlepsze ciasto ucierane z truskawkami. Z tego przepisu na pewno ci się uda. To ciasto truskawkowe zawsze pięknie wyrasta - Strona Kuchni

Wróć na gliwice.naszemiasto.pl Nasze Miasto