18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Tłusty Czwartek za pasem. Odwiedziliśmy gliwicką cukiernię Wisienka

BP
Stawiamy na tradycję, czyli pączki z marmoladą różaną, Żadnych udziwnień - mówi Zofia Ptok, szefowa cukierni Wisienka, którą odwiedziliśmy na dwa dni przed Tłustym Czwartkiem.

Prawdziwa gonitwa dla cukierników zacznie się w środę wieczorem.

- Od godz. 20, przez całą noc i następny dzień, wszystkie siły kierujemy do wypieku pączków. Angażujemy wszystkich pracowników. Pracy jest dużo, bo wszystko przygotowujemy ręcznie, według tradycyjnych przepisów. Bez gotowych rozwiązań, bez chemii - mówi pani Zofia.

Jakość wypieków to gwarancja, że klienci będą wracać. I wracają.

- Mamy zamiar przygotować 25 tys. pączków, czyli tyle, co każdego roku. Już mamy sporo zamówień hurtowych. Oczywiście masowa produkcja i supermarkety to ogromna konkurencja, ale wciąż jest rzesza ludzi, którzy cenią sobie tradycyjne wypieki - mówi szefowa Wisienki.

A Wy jakie pączki lubicie najbardziej? A może stawiacie na inne wypieki?

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

STUDIO EURO 2024 ODC. 6

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gliwice.naszemiasto.pl Nasze Miasto